Субота
04.05.2024
05:10
Форма входа

Календарь новостей
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Друзья сайта








Рибалка.if.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Чи хотіли б ви навчатись в нашому ліцеї?
Всього відповідей: 440
Мини-чат
Обласний ліцей-інтернат
Главная » 2011 » Листопад » 22 » Конкурс творчих проектів "Майбутнє України 2011"
Конкурс творчих проектів "Майбутнє України 2011"
17:53

Інформаційна довідка

ІІ Всеукраїнська науково-технічна виставка молодіжних інноваційних технологій та творчих проектів «Майбутнє України» відбудеться

22-24 листопада 2011 року

в приміщенні  Центру культури та мистецтв НТУУ «КПІ»

 

Організатори виставки - Національний центр «Мала академія наук України», Національний технічний університет України «КПІ», Київський національний університет імені Тараса Шевченка за участю Федерації роботодавців України, Української спілки промисловців і підприємців та Державного департаменту інтелектуальної власності України.

Метою заходу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, пропагування науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді.

На виставці представлено більше 100 учнівських робіт з 20 областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва і Севастополя. Учасниками заходу є учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні (студенти) відповідного віку позашкільних, професійно-технічних і вищих навчальних закладів І - ІI рівня акредитації, які є членами Малої академії наук.

Відвідувачі виставки мають можливість ознайомитися з роботами та такими тематичними напрямами: 1) інформаційно-телекомунікаційні системи та технології; 2) матеріалознавство та перспективні технології; 3) електроніка та приладобудування; 4) екологія та ресурсозбереження; 5) машинобудування; 6) технічна творчість та винахідництво; 7) робототехніка та робототехнічні системи.

Науково-дослідницькі роботи юних учасників виставки мають різноманітну спрямованість і можуть претендувати на їх практичне впровадження у різних галузях науки і техніки.

Учнівські дослідження у розділі «Екологія та ресурсозбереження» зосередилися на двох основних завданнях: пошук альтернативних джерел енергії та шляхи її економічного використання в побуті та на виробництві. Мулярчук Анюта, учениця 10 класу Дзвиняцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Борщівського району Тернопільської області в своїй роботі «Проект повітряного теплового насосу» намагалася максимально поєднати ці два завдання та розв'язати їх. Мета її роботи - створення такого теплонасосного пристрою, який можна було б встановити для обігріву будь-якого приміщення: сільського будинку, квартири на дванадцятому поверсі або виробництва, яке розташоване на ділянці, де неможливо розмістити грунтовий контур. Винахід дасть змогу скоротити споживання природного газу в атмосферу.

У роботі під назвою «Властивості медіанної фільтрації та їх застосування» (розділ «Інформаційно-комунікаційні системи та технології» Свєтлової Олени,  учениці 11 класу Запорізького технічного ліцею, створено програму, що автоматично фільтрує послідовність чисел, а також алгоритм для обробки аналізу крові за допомогою медіанного фільтру. Ця робота у майбутньому матиме прикладне значення.

Цікавим для відвідувачів виставки може стати проект Віталія Доценка, учня 11 класу Брянківської СШ № 10 Луганської області «Прилад автоматичного перекриття подачі питної води у квартири боржників за воду (розділ «Машинобудування»).

З огляду на те, що у всьому світі надзвичайно гострим є питання створення умов для людей з обмеженими властивостями, юні науковці з різних регіонів присвятили свої роботи вирішенню даної проблеми. В розділі «Електроніта та приладобудування» вони представили пристрої, які полегшують адаптацію таких людей в навколишньому середовищі та допомагають у побуті. Учень 9 класу ЗОШ № 1 м.ІІІостки Сумської області Ігнатенко Владислав Олександрович розробив пристрій «Економічний корегофон», який можна застосовувати при лікуванні людей, які страждають на заїкання.

Коваленко Денис, учень 10 класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею імені І.П. Котляревського запропонував розробку «Система управління комп’ютером та побутовою технікою для людей з обмеженими фізичними можливостями на основі трьохосного акселерометра ММА 7260», що дозволить людям з фізичними вадами розвивати свою розумову та фізичну активність.

Метою   роботи   ІЦербніни   Михайла,  студента   І   курсу   коледжу Східноукраїнського національного університету   імені   Володимира Даля Луганської області є розробка кишенькового слухового апарату, що відрізняється покращеними техніко-економічними характеристиками та має доступну ціну.

Ця проблема є відображена і в розділі «Технічна творчість та винахідництво». Абасов  Тимур, учень 11 класу Запорізького технічного ліцею розробив принцип дії механізму для пересування у інвалідному візку по будь-якій місцевості, за який одержав патент на винахід. Сконструйований ним інвалідний візок - всюдихід може легко долати різноманітні перешкоди, спрощуючи та покращуючи життя людей із обмеженими можливостями.

Оригінальною є групова робота  в розділі «Робототехніка та
робото технічні системи" учнів 11 класу Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради Романович Мар'яни га Стояна Андрія. Мета роботи подягає у створенні робота, який автоматизовано поливає вазони та квіти, залишені на певний період часу без нагляду. Винахід створений для уникнення висихання рослин.

Учасники Всеукраїнської науково-технічної виставки молодіжних інновацій та  творчих проектів «Майбутнє України» отримають дипломи, цінні подарунки та заохочувальні призи.



 

 

Просмотров: 1620 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]