Понеділок
06.05.2024
13:46
Форма входа

Календарь новостей
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта








Рибалка.if.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Чи хотіли б ви навчатись в нашому ліцеї?
Всього відповідей: 440
Мини-чат
Обласний ліцей-інтернат
Главная » 2012 » Травень » 15 » Чарівна Вінничина, чаруюча Умань!!!
Чарівна Вінничина, чаруюча Умань!!!
13:06
 Цьогоріч найобдарованіші ліцеїсти мали нагоду побувати у Вінниці та Умані. Ця чудова поїздка була організована як нагорода за високі досягнення у навчанні та перемоги у інтелектуальних змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів.
 
 Отож, спочатку ми прибули до мальовничого подільського міста, що розкинулося на берегах річки Південний Буг, - Вінниці. Пообідавши, мали можливість ознайомитися з місцевістю, дізнатися більше про історію цього краю, про відомі постаті, якими пишаються жителі міста.  
 
 Справді, вінничани пам'ятають ученого, хірурга, педагога М.І. Пирогова. У садибі під Вінницею, де знаменитий лікар провів останні двадцять років життя, знаходиться його меморіальний музей. Експозиція музею розташується в 10 залах і будинку-аптеці. Про життя вченого розповідають рукописи, друковані видання наукових праць відомого хірурга, хірургічні інструменти, особисті речі. Навколо музею ростуть дерева, посаджені самим Пироговим. У 1,5 км від садиби в каплиці-мавзолеї уже 125 років спочиває забальзамоване тіло видатного хірурга. У книзі відгуків нами залишено подяку працівникам музею за збереження для нащадків унікального пам’ятника, присвяченого людині, діяльність якої ознаменувала особливий період розвитку медицини. Оглядова екскурсія по експозиційного будинку М. І. Пирогова, музеєм-аптекою М. І. Пирогова, подорож меморіальним парком з відвідуванням Липової алеї — улюбленого місця відпочинку М.І. Пирогова, - запам’яталися та вразили всіх нас.
 
 Опісля наша подорож продовжилася, і ми побували у невеликому сосновому гаю на трасі Вінниця-Київ, де у роки Великої Вітчизняної була побудована ставка Гітлера «Werwolf». Iсторiя ставки окутана таємницями та пiвстолiтнiм забуттям, скрiплена рiками людської кровi й мiсцевими забобонами. Нині вона є досить унікальним і цікавим об’єктом, відновлено точні розміри території ставки та її окремих зон, місцезнаходження різних об’єктів. Цікаво та інтригуюче було нам ступати слідами солдатів. Дух минулого століття, дух боротьби захоплює, і там, у такому затишному місці, нам хотілося бути довго…
 
 Ввечері нас очікувало, мабуть, найдивовижніше у цьому місті, та й не тільки тут, - річковий світломузичний фонтан на відкритих водоймищах, який входить в десятку найбільш видовищних фонтанів сучасності. Висота фонтану 60 метрів, довжина 97 м, ширина 10 м, а розліт води сягає понад 140 метрів, на струменях транслюється унікальне водно-музичне шоу у форматі З-D. За тих 2 години ми отримали масу вражень, емоції просто переповнювали, нам дуже сподобалося оце чудо, яке словами передати неможливо. Втомлені, проте щасливі, ми чекали наступного дня…
 
 Про Умань чули багато, всі просто захоплюються нею, отож ми з нетерпінням їхали з Вінниці туди, і наші сподівання виправдалися. Як усім відомо, Умань славетна своїм дендропарком, історія якого корінням сягає глибини віків. Це чудове місце назване на честь коханої Потоцького - Софії. Рушійною силою, серцем цього саду було кохання, і це відчувається всюди. Майже кожне дерево, озеро, скеля мають свою романтичну чи драматичну історію любові. Архітектура багатьох місць оповита давньогрецькими міфами та легендами. Саме навесні парк чудовий, оскільки всюди в повітрі відчуваються аромати квітів. І так гарно тут блукати... Від Нижнього ставу з 15-метровим фонтаном "Змія” до гроту Діани, від Чортового мосту до підземної ріки Ахеронт, від острова Анти-Цирцеї до партерного амфітеатру. "Софіївка” і справді вражає: є тут екзотичні дерева з усіх усюд, мармурові скульптури, що наче зійшли зі сторінок "Іліади” та "Одіссеї”, численні водойми, водоспади, фонтани і гроти. Вражає вона і своєю площею: 179 гектарів – це солідно. Відвідування одного із семи чудес України, без сумніву, було незабутнім, а фото у мальовничих куточках парку та різноманітні сувеніри будуть нагадувати про цю подорож довго-довго.
 
  Пізно вночі, ми повернулися до Івано – Франківська. Усі ліцеїсти були задоволені. Море емоцій і вражень переповнюють нас і донині.
Просмотров: 747 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]