Четвер
18.04.2024
18:37
Форма входа

Календарь новостей
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Друзья сайта








Рибалка.if.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як вам наш ліцей?
Всього відповідей: 293
Мини-чат
Обласний ліцей-інтернат
Главная » 2013 » Червень » 13 » ПОЛОЖЕННЯ
ПОЛОЖЕННЯ
09:05

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурсний відбір учнів до Івано-Франківського обласного ліцею - інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості

 

1. Загальні положення

1.1. Дане "Положення" розроблено на основі "Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів)", затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19 червня 2003 року N% 389 та статуту Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості та регламентує порядок прийому учнів на I курс ( у 8-й клас) ліцею.

1.2. До участі в конкурсних випробуваннях допускаються учні, які проживають в межах Івано-Франківської області.

1.3. Конкурсні випробування відбуваються на безоплатній основі.

 

2. Організація конкурсу

2.1. Конкурс оголошується не пізніше, ніж за два місяці до його проведення. Умови конкурсу доводяться до відома населення через місцеві засоби масової інформації. Оголошення щодо умов і термінів проведення конкурсу розміщуються в приміщенні навчального закладу, що здійснює приймання.

2.2. Для участі в конкурсі батьки учнів подають особисту заяву i табель успішності.

2.3. До участі в конкурсi допускаються всі бажаючі незалежно від стану здоров'я (окрім спортивного профілю), національної чи расової приналежності, релігійних поглядів.

2.4. Для учнів, які подають документи на вступ до ліцею-інтернату, середній бал табеля успішності (свідоцтва про базову загальну середню освіту) повинен бути не нижче 7 балів.

2.5. Конкурсні випробування можуть проводитись як в усній, так i в письмовій формі. Зміст i форму вступних випробувань визначає конкурсна комісія.

2.6.Допускається проведення конкурсних випробувань не більше ніж з двох навчальних предметів. Перелік предметів, що виносяться на іспити, визначається конкурсною комісією.

2.7. Допускається проведення психологічного тестування, результати якого не оприлюднюються (призначені для службового користування). Батьки мають право ознайомитися з результатами психологічного тестування своєї дитини.

 

3. Проведення конкурсу

3.1. Для проведення конкурсу в ліцеї створюється конкурсна комісія, склад якої затверджує директор.

3.2. Головою конкурсної комісії є директор ліцею або його заступники. Для проведення іспитів створюються предметні комісії з кожної дисципліни. Склад предметних комісій затверджує директор ліцею.

3.3. Зміст іспитів із загальноосвітніх дисциплін повинен відповідати навчальним програмам середньої загальноосвітньої школи.

3.4. Білети, варіанти письмових завдань (тестів) для іспитів розробляються головою предметної комісії та зберігаються в директора в запечатаному конверті, який відкривається в день проведення іспиту в присутності учнів i членів предметної комісії.

3.5. Для проведення іспитів у письмовій формі учням видається папір із штампом ліцею (передбачається, що перша сторінка повинна відділятися). Після проведення іспиту роботи шифрує голова конкурсної комісії й передає для перевірки членам предметної комісії без титульної сторінки. Роботи дешифрують після виставлення оцінок у протокол іспиту.

3.6. Письмові роботи зберігаються в директора ліцею протягом 6 місяців.

3.7. З метою відбору обдарованих дітей для навчання у ліцеї  допускається проведення передвступної олімпіади ліцею з дисциплін, що виносяться на вступні випробування.

За рішенням  конкурсної комісії призери передвступної Олімпіади можуть бути зараховані в ліцей без складання вступних іспитів. Необхідність проведення співбесіди з інших дисциплін визначає конкурсна комісія.

3.8. Максимальна кількість балів, яка може бути набрана з одного предмету на іспиті, становить 12 балів.

3.9. Мінімальний прохідний бал для зарахування на навчання в ліцей-інтернат становить 6 балів (визначається як середнє арифметичне за результатами двох вступних випробувань).

3.10. Результати іспитів оформляються протоколом та оголошуються у письмовій формі не  пізніше, ніж через три дні після проведення випробувань.

Протоколи вступних випробувань зберігаються протягом одного року.

3.11. У разі незгоди з оцінкою учні (батьки) можуть звернутися до апеляційної комісії. Апеляція подається протягом трьох днів після проведення іспиту.

 

4. Порядок зарахування.

4.1. Без вступних випробувань зараховуються учні-переможці міських, районних, обласних предметних учнівських олімпіад.

4.2. Учні, якi успішно пройшли конкурсні випробування, зараховуються до ліцею наказом директора. Зарахування учнів проводиться після закінчення конкурсу, але не пізніше ніж за тиждень до початку навчального року.

4.3. У разі одержання позитивних оцінок поза конкурсом  зараховуються в ліцей:

- діти - сироти та діти, які залишились без опіки батьків;

- діти - інваліди I та II груп, яким не протипоказане навчання в ліцеї.

4.4. Учні, якi не приступили до занять без поважних причин протягом 10 днів після початку навчального року, відраховуються з ліцею.

4.5.Вступні іспити провести для абітурієнтів таким чином:

-          для інформаційно – технологічного профілю: математика (тест) та українська мова (диктант);

-          для економічного профілю: у 8 та 9 класи – математика (тест) та українська мова (диктант); у 10 клас – географія (тест) та українська мова (диктант);

-          для правового профілю: історія України (тест) та українська мова (диктант);

-          для профілю української філології: українська література (тест) та українська мова (диктант);

-          для біолого-хімічного профілю: біологія (тест) та українська мова (диктант);

-          для спортивного профілю: нормативи з фізичної культури та українська мова (диктант).

 

Просмотров: 3316 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]